dimarts, 21 d’agost del 2007

8. Hem fet dos cims

En els darrers dies hem fet dos cims.
Hem pujat al Montserrat Balcanic, Ostrog, un monestir plagat de paradetes d'icones on, pel que sembla, conflueixen les tres religions de la zona: l'ortodoxa, la catolica i la musulmana.
La carretera es un suplici, amb l'amenaća constant d'un precipici i dels cotxes que et venen de cara a tota lleta. Deu ser una prova divina arribar a dalt. Ho vam fer, mig a peu, mig en cotxe, adelantant un camio de palla aturat inclos. Tot per tirar quatre fotos i veure una llarga de cua de peregrins.
En quan el segon cim ha estat el castell de Kotor gairebe una hora pujant amb el sol escaldant el clatell, pero al final, vam poder refrescar-nos amb aigua calenta a 2 euros al costat de la bandera nacional de la Republica de Montenegro.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Quina enveja! m'enyoro molt veient el teu viatge, no de tu, sino dels balcans, he vist que estas a Kotor i e camí a Dubrovnik, si em permets una suggerència, és que abans d'arribar a Dubrovnik, hiha un poble que es diu Cavtat, poble costaner molt maco que em recorda Calella de Palafrugell, i que a banda de tenir una badia molt maca amb una mena de camí de ronda, t´´e un cementiri preciós, sembla estrany, però és així, obert a sobre el mar, just a la punta del passeig marítim, passada l'esglesia franciscana. D'altra banda a Dbrovnik gaudiu de la passejada des de les muralles i camineu pels carrerons de la ciutat vella, un consell no pugeu a les muralles per l'entrada de la porta principal de Pile, hi ha daltres entrades amb molta menys cua que a més et permeten fer el recorregut més tranquil·lament, a Dubrovnik, just al costat de l'entrada principal de la ciutat hi ha un monastir franciscà, on hi ha la farmacia, ljekarna, més antiga d'europa, a mi em va interessar segurament a vosaltres no però que ho sapigues. Passeu-vos-ho bé, quan aneu de pujada cap a bosnia, en territori croat, trobareu un tros que es diu Neum, que és una part de Bosnia que els croats els hi van cedir per que tinguessin, sortida al mar, és com una mena d'Andorra, i voleu comprar tabac i posar benzina és un bon lloc perque el preu és més baix. Una abraçada.

Lluís ha dit...

Guau, quina foto més soviètica, Casals :P

Anònim ha dit...

Sí, sí, has fet dos cims, però i de McDonald's n'has trobat cap o què?