dimarts, 21 d’agost del 2007

7. La Badia de Kotor, el paradis adriatic de Montenegro

Hem arribat al Montenegro mediterrani, a l'Adriatic, ens trobem a la badia de Kotor, que li dona nom una ciutat bella, amb una ciutat antiga amb tons de ciutat medieval italiana, segurament per influencia veneciana.
Kotor va ser una republica independent amb les seves institucions fins que es van imposar els otomans.
Te una murall defensiva que travessa la muntanya que dona entrada a la ciutat, esta situada en el seu perfil, que il.luminada a la nit sembla una noria reflectida al mar.
La part antiga de Kotor es un lloc turistic de primera classe, amb restaurants (pizzeries), botigues de souvenirs i cafes. A la nit, en una plaća posen musica a tot drap, encara que ningu balla. Alguns intenten lligar. Triomfen els mes cepats i les mes altes i morenes.
A la ciutat hi han amarrats iots que deu n'hi do.
Els turistes de la badia de Kotor son majoritariament de l'est, alguns americans i alguns alemanys. Segurament la manca de platges tipiques amb la seva sorra frenen un turisme occidnetal avid de sol i platja. Pero tot arribara.
La nostra base d'operacions es una antiga escola que ara fa d'hotel a la poblacio del costat, Muo. Els carrers son estrets, amb la furgoneta mes. Aixi que ens decidim a fer us de taxis per anar a Kotor, a tres minuts. Els taxistes toquen el claxon i van rapid rapid.
Hem visitat Lujta i Peras. En el primer hi vam dinar en un restaurant de 5 estrelles, peix fresc i jo pop. L'entorn espectacular, amb un rierol que passa pel mig de la terrassa. S'hi pot arribar amb barca o cotxe. Per si algu ho vol saber el restauran es diu Stari Mlini.
Havent dinat hem anat a Peras, on hi ha dues illes, crec que artificials on hi ha, en una, una esglesia, i en l'altra el monestir benedicti de Sv. Djordje (St. Jordi). Hem arribar en barca a la primera i hem borejat la segona. Tot molt precios.
La Badia de Kotor es un paradis mediterrani amb l'espasa de damocles dels turistes de sol i platja afilant-se, aixo no pot durar gaire amb sols accents eslaus.